Wat is het Boek Functietyperingen?

Het boek is een bijlage van de cao beroepsgoederenvervoer (TLN), waarin de meest voorkomende functies in de sector beschreven staan. Het boek geldt als norm voor het indelen van functies binnen de sector.


Hoofdstukken

De functietyperingen zijn in het boek verdeeld over verschillende hoofdstukken. In de hoofdstukken zijn functies verzameld die bij elkaar horen. De functies zijn ingedeeld op zwaarte.

De verschillende hoofdstukken:

 1. 9 over verschillende chauffeursfuncties.
 2. Magazijn en Logistiek
 3. Techniek
 4. Planning
 5. Commercieel/Inkoop
 6. Ondersteuning/Staf
 7. Financiële administratie
 

Hoe werkt het?

 1. Kies in het Boek Functietyperingen het hoofdstuk waar jouw functie bij hoort.
 2. Aan de typeringen in het boek zijn letters gegeven (A tot en met H). De letters verwijzen naar de salarisschalen in de cao.
 3. Vergelijk jouw functie met de functietyperingen in het boek. We noemen dit paarsgewijs vergelijken.
 4. Lijken de werkzaamheden heel veel op een functietypering in boek? Dan weet je welke salarisschaal je hoort te krijgen of hoe je de functie moet indelen in je bedrijf.


Hoe kom ik aan het boek?

Je kunt delen uit het Boek functietyperingen downloaden per groep: Je kunt het gehele Boek Functietyperingen ook bij ons aanvragen.
Bel ons op 088 – 2596110 of stuur een mail naar fuwa@stlwerkt.nl. Zodra we je aanvraag binnen hebben, sturen we het boek kosteloos op. Deelnemers aan onze Workshop Functiewaardering krijgen het boek op de dag van de workshop.
 

Vragen? 

Vind je je eigen functie niet terug? Ben je het niet eens met een waardering? Of wil je hulp bij het gebruik van het boek? Je kunt bij ons altijd terecht met vragen en opmerkingen. Samen zoeken we naar een oplossing.

Bel ons op 088 - 2596110 of mail naar fuwa@stlwerkt.nl.