Het kabinet en werkgevers hebben afgesproken dat ze extra banen creëren voor mensen met een ziekte of handicap. Dit heet de Banenafspraak.

Wat betekent het voor mij?

De Banenafspraak is landelijk en alle werkgevers kunnen meehelpen. Werkgevers moeten tot 2026 in totaal 100.000 banen realiseren voor mensen met een ziekte of handicap. De overheid zorgt voor nog eens 25.000 banen. Ook in de sector transport en logistiek moeten de komende jaren meer banen voor mensen met een arbeidsbeperking komen.

Hoe kan ik helpen?

Logistiek is zeer geschikt om een plek te bieden aan werknemers met een arbeidsbeperking. 12% van de bedrijven met logistieke processen heeft al een Wajonger in dienst, 23% ziet mogelijkheden. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans dat er ook werkzaamheden zijn die door arbeidsbeperkten kunnen worden gedaan. Maar ook bij kleine bedrijven zijn er mogelijkheden.

Lees onze whitepaper Wajong om meer te weten te komen.

Bijdragen aan de Banenafspraak levert jou en je bedrijf veel op:

  • De arbeidsbeperkten krijgen een takenpakket waardoor bestaande medewerkers tijd over hebben voor andere zaken.
  • Je krijgt meer aanbestedingen, zeker van overheden.
  • Er zijn verschillende regelingen en subsidies.
  • Een loyale werknemer die je helemaal kunt opleiden in jouw bedrijf.

Staat jouw bedrijf open voor mensen met een arbeidsbeperking? Plaats dan het logo van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ op je bedrijfswebsite en inspireer anderen jouw voorbeeld te volgen.

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Het Sectorinstituut biedt begeleiding en advies over een goed personeelsbeleid. De Participatiewet valt daar ook onder. Wij wijzen je de weg als het gaat om werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wij informeren je over de mogelijkheden en staan klaar wanneer je vragen hebt.

Om je zo goed mogelijk te helpen, werken we samen met een aantal professionele en deskundige partners:

Informatiebijeenkomsten

Wil je meer weten? Meld je dan aan voor een van de informatiebijeenkomsten. Daar krijg je meer informatie over ontwikkelingen rond de Participatiewet en de voordelen die het voor jou als werkgever kan hebben.

'Bazen verbazen'
Ontdek de kansen van praktijk onderwijs en speciaal onderwijs voor uw onderneming tijdens een bijzondere bijeenkomst. Laat u inspireren door talentvolle leerlingen.

3 april - Veldhoven

Meer informatie en aanmelden.

Bijeenkomsten AWVN

Onze partner AWVN organiseert ook workshops over dit onderwerp. Je onderzoekt daarin samen met andere ondernemers waarom jullie ruimte willen maken voor mensen met een beperking. Je leert waar binnen het bedrijf werplekken te vinden of te vormen zijn en hoeveel banen je de komende jaren denkt te creëren.

Voor meer informatie mail je naar werkgeversgaaninclusief@awvn.nl of bel je 070 – 8508605.

Heb je nog vragen?

Vul het contactformulier in