Heb je een uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek? Dan is het belangrijk dat je een goede indruk achter laat bij het bedrijf. Een goede voorbereiding is dan ook cruciaal! Om je op weg te helpen met de voorbereiding, geven we je graag een aantal tips.

Website

Bekijk de website van het bedrijf en lees de vacature nog eens goed door. Zorg dat je weet wat het bedrijf precies doet en wat er van jou als nieuwe medewerker verwacht wordt.

Motivatiebrief

Lees je motivatiebrief nog eens goed door, wat heb je precies geschreven? Zorg dat wat je vertelt in je sollicitatiegesprek, aansluit op jouw motivatiebrief en deze zelfs versterkt.

CV

Leg kopietjes van je cv klaar om mee te nemen. Het kan zijn dat je deze uiteindelijk niet nodig hebt, maar zorg dat je hem kan overhandigen wanneer er naar gevraagd wordt.

Bedenk vragen en antwoorden

Oefen en bedenk alvast wat je antwoorden zijn op mogelijke vragen. Geef voor jezelf vast antwoord op de volgende vragen:
‘Waarom wil je bij dit bedrijf werken?’
‘Waarom wil je deze baan?’,
‘Wat verwacht je van dit werk?’
‘Waarom ben je geschikt voor de baan?’
 ‘Wat zijn je kwaliteiten en wat zijn je slechte eigenschappen?’.

En verder:

-    Zorg dat je er netjes en representatief uitziet; 
-    Neem een actieve houding aan. Zit rechtop en doe je armen niet over elkaar;
-    Kijk je gesprekspartner aan. Oogcontact is heel belangrijk;
-    Luister goed, stel vragen en vraag uitleg als je iets niet snapt;
-    Wees eerlijk over je werkverleden, maar ook over je wensen en verwachtingen die je hebt over deze baan. 

Als laatste misschien wel de belangrijkste tip: wees jezelf! Doe je niet anders voor dan je bent. Uiteindelijk moet je je ook prettig voelen in een nieuwe werkomgeving en voor langere tijd aan de slag bij de werkgever. Het is dan ook belangrijk dat jouw karakter past binnen de sfeer in het bedrijf. 

We helpen je graag!

Wil je hulp met het voorbereiden van je sollicitatiegesprek? Neem dan gerust contact met ons op via mobiliteit@stlwerkt.nl of 088-2596106! We staan altijd voor je klaar om je te helpen met het vinden van jouw ideale baan in de transport.