Je kunt in een gesprek verschillende soorten vragen stellen. Lees hier welke soorten vragen er zijn, en welke vragen geschikt zijn voor een sollicitatiegesprek.

Open vragen

Wat is een open vraag?

Een open vraag begint vaak met wat, hoe, wanneer of waarom. Bij een open vraag geef je de ander de ruimte om te bepalen wat hij of zij wil antwoorden.

Werken open vragen goed in een sollicitatiegesprek?

Een open vraag kan helpen om een goed beeld te geven van de kandidaat. Een open vraag levert namelijk veel informatie op. En bij een open vraag kan de ander bepalen wat hij of zij belangrijk vindt om te vertellen. Een nadeel van open vragen: soms is het onduidelijk voor sollicitanten waar ze informatie over moeten geven.

Gesloten vragen

Wat is een gesloten vraag?

Een gesloten vraag is een vraag waar je maar een paar antwoorden op kunt geven. Bijvoorbeeld ja of nee.

Werken gesloten vragen goed in een sollicitatiegesprek?

Gesloten vragen zijn vaak minder nuttig dan open vragen. Gesloten vragen leveren namelijk vaak minder informatie op. Soms zijn gesloten vragen wel nuttig. Bijvoorbeeld als je een aantal feiten wil controleren. Of als je de sollicitant wil dwingen om te kiezen tussen een paar mogelijkheden.

Hypothetische vragen

Wat is een hypothetische vraag?

Je vraagt een sollicitant hoe hij of zij zou reageren in een bepaalde situatie. Een hypothetische vraag begint vaak met: ‘stel dat…’ of ‘wat zou je doen als..’ 

Werken hypothetische vragen goed in een sollicitatiegesprek?

Nee. Je weet namelijk niet of de sollicitant in het echt ook zo zou reageren. Je kunt beter de STARR-methode [link] gebruiken om vragen te stellen. Dan vraag je namelijk naar feitelijk gedrag uit het recente verleden. 

Suggestieve vragen

Wat is een suggestieve vraag?

Een suggestieve vraag is gebaseerd op een veronderstelling van de interviewer. Een suggestieve vraag begint vaak met ‘klopt het dat …?’, ‘ik neem aan dat …’ of ‘ik veronderstel dat…’.

Werken suggestieve vragen goed in een sollicitatiegesprek?

Nee. Suggestieve vragen zijn sturend, je leidt de sollicitant naar het wenselijke antwoord. Ook zijn suggestieve vragen vaak gesloten vragen. Gesloten vragen leveren minder informatie op dan open vragen.